Laswerken op maat

Voor al uw laswerken bent u bij Ghesquiere Metaalwerken aan het juiste adres. Het lassen van containers en brandstoftanks en de serieproductie van machineonderdelen is een van onze specialiteiten. Verder kunt u bij ons ook terecht voor lasersnijwerk en brandsnijden tot een plaatdikte van 100 mm.

Wij voeren al uw projecten uit op maat en met een niet aflatend oog voor kwaliteit. Dat deden we al voor bedrijven als New Holland, Sadef en ILS.

 

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over onze laswerken!

MIG/MAG-lassen

MIG/MAG staat voor "Metal Inert Gas"/"Metal Active Gas". Het is de meest gebruikte lastechniek door zijn veelzijdigheid en snelheid. MIG/MAG is een flexibel lasproces dat handmatig, semi-automatisch en volledig door een lasrobot kan uitgevoerd worden. MIG/MAG is alleen geschikt voor toepassing in gesloten ruimtes. Onder invloed van weer of wind kan het beschermgas immers wegwaaien, wat leidt tot oxidatie aan de lasnaad. Dat is nefast voor de laskwaliteit. Deze lastechniek wordt vaak ingezet bij de productie van voertuigen, tanks en leidingen of in de industriĆ«le machinebouw. Ook in de scheepsbouw en de offshore industrie is MIG/MAG niet weg te denken.

TIG-lassen

TIG, de afkorting van "Tungsten Inert Gas", is een handmatige lastechniek die een hoge laskwaliteit oplevert. TIG-lassen is een tijdrovend proces dat uitsluitend weggelegd is voor deskundige lassers. Gelukkig beschikken we bij Ghesquiere Metaalwerken over professionele vakmannen! Door de hoge kwaliteit van het lasproces is TIG-lassen geschikt voor aluminium en hooggelegeerd staal (bv. roestvrij staal). Ook voor het lassen van laaggelegeerde platen gelast is TIG een aangewezen techniek.

Autogeen lassen

Bij autogeen lassen maken we gebruik van een zeer hete vlam en een speciale brander. Met dit lasproces kunnen veel materialen gelast worden in verschillende diktes. Autogeen lassen wordt voornamelijk toegepast bij dikwandig installatiewerk, bijvoorbeeld voor centrale verwarming. Dit lasproces wordt ook gebruikt om leidingen en buizen te snijden door middel van een oxiderende lasvlam. Dit wordt "snijbranden" genoemd. Tegenwoordig wordt autogeen lassen vaak vervangen door TIG lassen. 

Elektrisch lassen

Bij elektrisch lassen wordt er gelast met een beklede elektrode. Daarom wordt het "booglassen met beklede elektrode" genoemd (BMBE). Dit is een veelgebruikte lastechniek door zijn veelzijdigheid. Elektrisch lassen is een geliefde lasmethode bij doe-het-zelvers. Ze wordt ook professioneel gebruikt voor kleine maatwerkprojecten. Het is tevens de meest gebruikte techniek om onderwater te lassen met waterbestendige elektroden. Omdat de elektroden vaak vervangen moeten worden en de afstand tussen het werkstuk en de afsmeltende elektrode gelijk moet blijven, wordt elektrisch lassen hoofdzakelijk handmatig uitgevoerd.

Terug naar onze metaalwerken

Site door Creatief.be